top of page
  • Patrick Ellman

Grebbestad

Grebbestad ligger på västkusten i Bohus i västra Götaland.

Grebbestad är ett en riktigt bra sommarstad då Grebbestad ligger vid vattnet och hit kommer det många segel- och motorbåtar under sommaren.

Grebbestad är Sveriges skaldjursmecka för här ifrån Grebbestad så kommer 80% av Sveriges skaldjur.

I Grebbestad så bor det cirka 2000 invånare men under sommar så mång dubblas detta.

Att ta sig till Grebbestad

Grebbestad ligger i norra Bohuslän och tar du bilen från Göteborg så tar det dig cirka 1,45 minuter att köra till Grebbestad via E6:an mot Oslo.

Vill du åka kollektivt så är det möjligt men då får du räkna med en restid på drygt tre (3) timmar.

Läs mer på västtrafikshemsida https://www.vasttrafik.se för avgångar och priser.

Kommer du från Norge och Oslo så tar det cirka 2 timmar att köra de 16 milen till Grebbestad.

Att bo i Grebbestad

Det finns ett par olika boenden o diverse prisklasser men jag har inget jag kan rekommendera dig då jag endast har varit i Grebbestad över dagen men boka gärna ditt boende på www.booking.com

Att göra i Grebbestad

När du besöker Grebbestad så är det i hamnen och på bryggan allt kretsar om, det är här pulsådern i Grebbestad befinner sig.

Här kan du gå på den långa bryggan som går vid hamnen och tar dig in mot centrum.

Den största sevärdheten att se när du besöker Grebbestad är Hällristningarna i Tanum och Vitlycke museum som ligger ett par kilometer från Grebbestad. Läs mer om hällristningarna i Tanum på https://minaresor.com/?p=2930

Det finns gott om olika alternativ för att ta en fiskeutflykt ut till den bohuslänska västkusten för att fiska makrill, torsk, kolja bland annat och gillar du inte att fiska så finns det gemytliga utflykter utmed kusten.

Det finns ett flertal olika båtar som erbjuder dessa tjänster och en av dem är fiskebåten Donalda.

Läs mer på deras hemsida https://www.donalda.se

Grebbestad kallas för Sveriges skaldjurmecka för härifrån så kommer nästan allt ostron och 80 % av övriga skaldjur. Kanske kan du köpa skaldjur direkt från båtarna när de kommer in till hamn?

Den svenska national skalden Evert Taube tillbringade en del tid i Grebbestad och fick sin inspiration till bland annat ”så länge skutan kan gå” och när du går runt här i Grebbestad och så kanske du förstår hur han fick inspiration till sina låtar. till hans minne så har Grebbestad satt up en staty till hans är.

Mina personliga tips

Det finns ett par mycket trevliga restauranger utefter bryggan och en av de kan jag verkligen rekommendera er och det är Restaurang Macri som ligger mycket trevligt till på bryggan och serverar mycket god mat till rimliga priser.

Vi valde deras fisk & Skaldjursoppa samt Schnitzel som var mycket god

Läs mer på http://www.macri.se

Det finns även ett mycket trevligt café som heter Sjögrens i backen och som ligger i Lydènbacken ett stenkast från hamnen.

2 visningar0 kommentarer

Komentáře


bottom of page