top of page
  • Patrick Ellman

Ristafallet

Ristafallet som ligger i Jämtlands län cirka 2 mil utanför Åre är ett av Sveriges största vattenfall

Att ta sig till Ristafallet

Ristafallet ligger öster om Åre och ställer du in GPS en på Ristafalletscamping ligger det precis i anslutning till Campingplatsen.

Rista fallet ligger cirka 2,3 mil Öster om Åre och det tar cirka 20 minuter att åka bil dit.

Om du åker kollektivt så tar det 21 minuter med buss 157 från Åre Station och du kliver av vid buss hållplatsen Undersåker Åredalens folkhögskola och sedan har du en lätt promenad på cirka 800 meter till Campingen

Kommer du från Östersund så är det cirka 8 mil och det tar cirka 1 timma att köra dit med bil.

Ristafallet ligger cirka 2 mil öster om Åre.

Att bo vid Ristafallet

Det finns en Campingplats precis vid vattenfallet och den heter Ristafallets campingplats och här finns det ett par stugor om man nu inte har husbil eller tält.

Att göra vid Ristafallet

Om du vill göra annat än att bara besöka vattenfallet så kan du här vandra i den mycket vackra naturen och fiska i Indalsälven.

Ristafallets vattenfall som sagt är ett av Sveriges största vattenfall ligger i anslutningen till Ristafallets Camping och härifrån hörs mullret och donet från vattenfallet mycket tydligt.

Vattenfallet är 50 meter brett och faller ner cirka 14 meter och med en vattenmängd på mellan 100-400m3/ sekund beroende på årstid.

Vattenfallet är mycket vackert..

..och du kan komma det riktigt nära.

Du kanske känner igen dig när du är här och funderar på vart du har sett vattenfallet innan? Om du har sett Tage Danielssons film ”Ronja Rövardotter” så kanske du blir påmind för det var här de spelade in scenen när Ronja och Birk flöt nerför glupafallet när de blev jagade av vildvittorna i filmen men i verkligheten så var det i Rista fallet som scenen spelades in i.

Klicka på länken för att se scenen från Ronja Rövardotter https://www.youtube.com/watch?v=66l9LRUFXAg

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page