top of page
  • Patrick Ellman

Albacete

Albacete ligger i sydöstra Spanien i Castilla la Mancha.

Albacete har cirka 173 000 invånare.

Att ta sig till Albacete

Albacete ligger mellan Madrid och Alicante på den spanska landsbygden.

Om du kommer från Alicante så tar det cirka 1,5 timmar att köra de 17 milen till Albacete.

Kommer du från Madrid så tar det cirka 2,5 timmar att köra de 26 milen till Albacete

Många från Madrid passerarar Albacete när de ska till kusten vid Alicante och Valencia.

Att bo I Albacete

Det finns ett flertal olika hotell i staden i olika prisklasser men jag kan rekommendera er ett par.

Hotell Santa Isabell är ett mycket vackert hotell med många vackra konstverk i korridorerna. Ett annat hotell som jag kan rekommendera er är det moderna hotellet, Hotell Beatrix Albacete & Spa.

En övernattning här på något av ovanstående hotell kostar runt €50 för ett dubbelrum.

Boka gärna din vistelse på www.booking.com

Att göra i Albacete

Tänk på att på sommaren så är det mycket varmt i Albacete, temperaturen kan stiga över 42c i skuggan och på vintern så är det kallt här dock inte vanligt att det blir minus grader i staden.

Catedral de San Juan Bautista (catedral de Albacete) ä ren Katedral som ligger i de centrala delarna av staden och katedralen har byggts upp och om mellan åren 1515–1949 vilket innebär att Cathedralen har ett par olika arkitektoniska stilar.

Kyrkan blev förstörd under det spanska inbördeskriget (1936–1939) och därför de många ombyggnaderna.

Det erbjuds gratis guidade turer, dock på spanska.

Pasaje de Lodares är en passage som innehåller diverse butiker och caféer som byggdes 1925 av den spanska arkitekten Buenaventura Fernando Castells som fick inspiration från de Italienska Shopping gallerierna. – ett måste när man besöker Albacete.

Plaza de Toros de Albacete är tjurfäktningsarenan i staden och Albacete är en av de stora tjurfäktningsstäderna i Spanien.

Arenan kallas i folkmun för ”La Chata” och arenan tar in cirka 12 000 åskådare och invigdes år 1917.

Feria de Albacete ligger bredvid Plaza de Toros de Albacete.

Feria de Albacete var förr en marknadsplats där man bytte och köpte varor mellan varandra och platsen invigdes år 1710.

Nu för tiden är den endast öppen under stadsfesten som heter La feria och pågår mellan den 7–17 september varje år och då år det uppträdande, marknad och tjurfäktning i 10 dagar och hela staden är på fötter och staden lever upp.

Mina personliga tips

Albacete och Castilla la Mancha är känd för sina tapas och sina goda lamm så passa verkligen på att gå in i någon av stadens alla bra restauranger.

Restaurante El Alambique är verkligen en Restaurang som jag kan rekommendera er att besöka om ni vill äta mycket bar mat på.

Restaurangen ligger på Calle de san Jose i de centrala delarna av staden och här är maten toppen och lite dyrare än andra restauranger.

Vill du komma undan billigare och äta en mycket bra lunch för runt €11 så ska du besöka de restauranger som har menu del dia och då kan jag tipsa dig om att besöka El Despacho De Cerveza De Mahou-San Miguel och denna restaurang ligger på Calle Mayor och här får de både förrätt, huvudrätt, dessert samt dryck för cirka €11.

Spanska desserter är inte av samma höga kvalité som hemma i Sverige men jag kan varmt rekommendera er att besöka följande platser.

Pasteleria La Suiza som är ett café som ligger på Calle Rosario och här de mycket goda efterrätter och gott kaffe

Gillar du choklad så ska du verkligen besöka Chocolateria Valor som ligger på Calle Mayor och här har du choklad i alla dess former.

Vill du äta en av de bästa Chocolate con churroos så ska du absolut besöka La Milagrosa som är en av de bästa platserna i Albacete för Churros.

La millagrosa ligger på Calle Del Tinte.

Churros är ett spanskt bakverk gjord av vetemjöl eller av potatis och är avlång och friterad och ska serveras med varm chokladsås.

Vill du klippa håret så ska du besöka verkligen besöka Irene Martin Beauty designer som är en mycket kreativ och serviceminded frisör.

Don Quijote är en spansk roman som skrevs och gavs ut första gången 1605 handlar om den snillrike riddaren Don Quijote, en fattig adelsman som reser runt med den väpnade bonden Sancho Panza och allt utspelar sig i regionen Castilla La Mancha och i Albacete så finns det spår av de två.

Albacete är också känd för sina knivar och då mest för märket Arcos som har tillverkat knivar i alla dess olika former sedan 1745, det finns 600 olika knivmodeller.

Vill du läsa mer om Arcos så klicka på länken https://www.arcos.com/en_ES/?___store=en_ES&

Jag hoppas att du kommer att trivas i denna mysiga stad.

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page