top of page
  • Patrick Ellman

Bad Homburg

Bad Homburg ligger cirka 20 km norr om Frankfurt och sägs vara Tysklands rikaste stad.

Bad Homburg är en romantisk stad med historiska sevärdigheter.

Bad Homburg fick sitt namn på 1500 talet och senare på 1800 talet så blev staden en internationellt berömd kurort på grund av den friska luften och det mineralrika vattnet från Taunus bergen och staden besöktes av både kungligheter och kejsare.

På senare tid så fick staden en stor betydelse för myndigheter och förvaltningar och sedan 1946 har flera viktiga ekonomiska myndigheter förlagt sin verksamhet i staden

Att ta sig till Bad Homburg från Frankfurt

Det tar cirka 25 minuter att ta sig med bil de 20 km till bad H

Homburg från centrala Frankfurt.

OM man vill åka kollektivt så kan man ta S-Bahn, S5 som tar ca 21 minuter och kostar 5€ för vuxna och 2,95 € för barn.

S-bahn trafikeras av Deutsche bahn och mer finns att läsa på www.bahn.com.

Boende

Det finns ett flertal boende men jag anser att det räcker att man är här över dagen men vill man övernatta så boka gärna via www.booking.com.

Att ta sig runt

Du kan med lätthet ta dig runt staden till fots, dock ska sägas att det är rätt backigt om man är i slottsparken och ska gå upp mot staden.

Att upptäcka

Kurpark

Kurpark är en mycket stor och välskött park med några intressanta byggnader och monument bland annat en så kallad sala som staden har fått av den thailändska kungen 1983.

Church of the redemer

En fantastiskt fin kyrka med lutande kyrktorn med ett altare som är guldfärgat och fönsterglasen är mycket vackra.Schloss Homburg

Schloss Homburg har en fanatiskt fin trädgård med ett vitt vakttorn från 1300-talet som står i mitten av trädgården och detta torn ses från större delarna av staden, och nedanför slottet så finns den vackra slottsparken som är en landskapsträdgård.Missat inte heller de pittoreska korsvirkeshusen som visar på hur historien har varit i den gamla staden

Jag kan tipsa om ett fantastiskt café som ligger vid stadsporten till den gamla stan som heter ”café Eiding” som har en makalöst god cappuccino som är värt besöket.

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page