top of page
  • Patrick Ellman

Banff & Lake Louise

Banff och lake Louise ligger vid klippiga bergen väster om Calgary i provinsen Alberta utefter den transkanadensiska motorvägen.

Banff är en av Kanadas mest populära turistorter, känd för det omgivande bergslandskapet och sina varma källor och Banffs nationalpark ät uppsatt på Unescos världsarvslista och i staden Banff så bor det runt 7500 personer.

Lake Louise som ligger några mil längre västerut är en ort i Banffs Nationalpark och har endast dryga 1000 invånare men är känd för sin skidåkning och här arrangeras Världscupen i utförsåkning

Att resa till Banff och Lake Louise

För att komma till skidorterna Banff och Lake Louise så måste du flyga till Calgary, Läs reseguiden om Calgary.

För att åka till Banff och Lake Louise så måste ta bilen på väg highway 1 mot Vancouver och till Banff är det ungefär 13 mil och det tar cirka 1,5 timme och till Lake Louise tar det ytterligare 40 minuter att köra de dryga 6 milen.

Detta var vår hyrbil som vi hade under resan.

Motorvägen A1 mot klippiga bergen.

Klippiga bergen är höga när man närmar sig.

Hotell i Banff & Lake Louise

Det finns ett storts urval av hotell och vi fastnade för ett mycket bra hotell med frukost och mot betalning parkering och wifi och vi hade även tillgång till hotellets pool och jag kan varmt rekommendera er att bo på ” Banff Park Lodge Resort” som kostade oss runt 750 kr / natt i dubbelrum.

Boka gärna din vistelse på www.booking.com

Ett dubbelrum på hotell Banff park lodge.

Att upptäcka i Banff och Lake Louise

Banff och Lake Louise är som sagt två olika orter som ligger i en Nationalpark och här är det utomhus aktiviteter som gäller och här ger jag er förslag på vad man kan göra.

Banff är en liten stad som är känd för sina snowboard backar, så hyr en bräda och ta bussen upp till de närmaste backarna som ligger i Cascade Mountain.

Banffs huvudgata med Cascade mountain I bakgrunden.

Detta var det närmaste jag kom snowboarding då jag inte ville utmana ödet.

Något som är väldigt populärt i Kanada är att gå i snöskor eller att åka längdskidor i den vackra naturen.

Du kan även hyra snöskoter och ge dig ut i vildmarken.

Snöskoter åkning i Lake Louise.

När du ändå befinner dig i LakeLouise så ska du ju passa på att åka utförsåkning här och backen sägs vara mycket bra då det anordnas världscupen för damer här i bland annat störtlopp och super- G.

Lake Louise med skidbacken i bakgrunden.

Fantastisk natur runt skidbacken i Lake Louise.

Om du åker en bit från skidbacken så kommer du att komma till ett riktigt fint naturområde runt Lake Louise östra sjö som heter Mirror lake och där är det helt fantastiskt att gå runt och uppleva naturen, men se upp för de vilda djuren för här finns både varg, älg och grizzlybjörnar.

wow!! vad vackert det var när vi kom till Mirror lake men ska vara mycket vackrare på sommaren

Detta är tydligen björnspår enligt en Parkvakt som vi mötte som letade efter björnen.

Fairmont Chateau är ett hotell som du måste att besöka för det ligger precis vid sjön och hotellet är byggd redan 1888l och det sägs att det ska spöka här.

Det lyxiga Fairmont hotellet ligger vackert vid sjön. Hotellet har över 500 rum och 7 restauranger.

Det finns som sagt en del att göra men vill du veta mer så gå in på https://www.banfflakelouise.com för mer information.

3 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page