top of page
  • Patrick Ellman

BernKastel – Kues (Moseldalen)

Bernkastel-kues är en stad som ligger vid vinsluttningarna i mosel dalen och är ett mycket populärt stopp då man åker genom Moseldalen.

Staden är över 700 år gammal och är känd för sina Riesling viner.

Hög säsongen infaller mellan Mars och september då hela säsongen avslutas med en stor vinfest.

Att ta sig till Bernkastel-kues

Om du kommer från Frankfurt så följer du väg E42 via B50 med riktning mot Mainz och Luxemburg så tar de dryga 16 milen ca 2 timmar.

Boende

De flesta som åker hit stannar till över dagen för att sedan åka vidare men här finns hotell i olika prisklasser samt en camping och diverse hostel och Bed and breakfast.

Du finner boenden via tex. www.booking.com.

Att ta sig runt i staden

Det är väldigt lätt att ta sig genom staden som egentligen består av två städerna Bernkastel och kues på varsin sida av floden Mosel.

Att upptäcka

Mittelaltericher Marktplatz

Att beskåda Marktplatz är som att vara i en sagomiljö, njut av de historiska byggnaderna av korsvirkeshus och vart du än vänder blicken finns något fint att se. Promenera runt på de små gatorna för att upptäcka nya intressant hus och gränder

Moselle Wine museum

Detta är inte bara ett museum utan även en butik och den ligger på ”Kues” sidan vid huvudgatan.

Här säljer de samtliga viner från de 140 olika vingårdarna som finns i Moseldalen, här fick vi en guidning runt i vinkällaren och vintips om vilka viner som rekommenderades för just oss priserna varierar såklart men det finns viner mellan 5–100 € styck så du har en del att välja mellan beroende på vad du är beredd att betala för.

Om du vill ha en vinprovning så är det bra att ringa innan och boka tid och den kostar 18€ samt 24 för vinglaset så totalt 20€

Burgruine-Landshut

Är ett litet slott som ligger med en fantastisk utsikt ut över Moseldalen.

Det är en brant backe som du ska gå upp för och det tar ca 15 minuter att promenera dit upp från marktplatz men det finns även buss eller varför inte ta bilen upp men du måste gå den sista biten ändå.

Här kan du njuta av ett glas vin och beundra utsikten.

Mina andra tips

Den lokala vinfesten hålls förta veckan i september varje år och under 2020 så kommer den att hållas mellan den 3–7 september. Och då är det fest i hela staden med musik och vin- och öltält.

Om du vill gå på denna 5 dagars fest så boka boende i god tid för de hyrs fort ut enligt turistbyrån

Hotel Römisher kaiser ligger precis vid bron på Bernkastel sidan och i hotellet har de också ett bra café med goda bakelser, tårtor och annan lätt mat till humana priser.

Om du nu befinner dig i Bernkastel-Kues så tycker jag att du ska ta dig en tur mot Tysklands äldsta stad som heter Trier och ligger vid gränsen mot Luxemburg och dit är det bara 50 km och den resan tar ca 45 minuter.

Läs gärna reseguiden om Trier!

www.minaresor.com/2020/02/18/trier-moseldalen/

2 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page