top of page
  • Patrick Ellman

Bordershop i Puttgarden

Precis vid färjeläget vid Puttgarden i Norra Tyskland så ligger Border shopen där tusentals svenskar varje år handlar öl, vin, sprit och andra varor till låga priser.

Du kan verkligen göra dig ett bra klipp genom att åka hit till Border shopen i Tyskland för att handla alkohol.

Det är Scandlines som äger Border shopen i Puttgarden.

Hur tar man sig till Bordershopen i Puttgarden

Bordershopen ligger som sagt i Norratyskland

Kommer du från Malmö området så är det bästa sättet att ta sig genom. Att åka över Öresundsbron och köra efter väg E47 mot Rödby. (Ställ In GPs på Puttgarden) Och när du kommer till Rödby så måste du ta Scandlines färja till Puttgarden som tar cirka 45 minuter.

Att åka bill från Malmö till Puttgarden tar drygt 3 timmar och 20 minuter inklusive en båtresa på cirka 45 minuter.

Kommer du från Göteborgsområdet eller från Helsingborg så har Scandlines ett alternativ paket där du kan köpa en färja som tar dig mellan Helsingborg och Helsingör och sedan färjan mellan Rödby och Puttgarden.

Jag föredrar dock att åka via alternativ 1, alltså via Öresundsbron och sedan till Rödby och färjan till Puttgarden.

När du har kört av färjan i Puttgarden så kör i filen till höger efter ankomst och då kommer du att se tydliga skyltar till Bordershopen som ligger i anslutning till färjeområdet.

Vad kostar det att åka till Bordershopen?

Jag tycker att det är smidigast att åka via Öresundsbron och det beror på att du slipper stå i kö och vänta på Färjan från Helsingborg men även att jag är har ett bro pass via Öresundsbron, vilket innebär att jag åker över Öresundsbron till ett rabatterat pris.

Läs mer om priser och avgifter på Öresundsbron på https://www.oresundsbron.com/sv/start

När du åker med färjan mellan Rödby i Danmark till Puttgarden i Tyskland så måste du åka med Scandlines och de har olika erbjudande som till exempel tur och retur inom 3 timmar och då kostar resan endast 425 sek.

Ett annat tips är att du blir medlem på Scandlines i deras kundklubb som heter ”smile” och där får du bättre pris på både färjebiljetten och erbjudande i Border shopen.

Läs mer om Scandlines priser och avgångar på https://www.scandlines.se

Vad har Bordershopen att erbjuda?

I Border shopen kommer du att hitta det mesta inom alkohol; öl, vin och sprit till bra priser och de har ett enormt utbud av det mesta men du kan även köpa Godis, läsk och konfektyrvaror.

Bordershopen som är världens störta gränshandelsbutik ligger på en ombyggd pråm med över 8200 kvadratmeter som sträcker sig över 4 våningar.

Det finns över 6000 olika artiklar som du välja mellan.

Vinavdelningen har över 1000 olika artiklar och ligger på plan 1.

Åker du upp en våning som kommer du till sprit, whiskey- och liköravdelningen och vill du lägga pengar på en dyr whiskey så hittar du en flaska här för över 316 000 sek.

Tycker du att det är för dyrt med whiskey så tar du rulltrappan ner till bottenplan och där kan du shoppa cider och öl till mer humana priser och den billigaste ölen som säljs här kostar bara 2 sek / burk.

Vill du köpa leksaker, godis och husegårdssaker så ska du inte missa att åka upp till plan 3.

Att tänka på

  1. Om du ska ha en kundvagn vilket jag rekommenderar dig så finns dessa på parkeringen utanför Border shopen men du måste ha ett 1€ mynt eller en kundvagns nyckel för att få din kundvagn-bra att du är förberedd på detta när du kommer hit.

  2. Innan du kommer till kassan för att betala din öl och cider så måste du fylla i en exportdeklaration- där du intygar på att du inte ska sälja/ förtära ölen i Tyskland utan att du ska ta hem den till Sverige och förbruka den själv.om du inte fyller i denna exportdeklaration så kommer du att få betala pant för alla burkar även om burkarna är av aluminium.

Du fyller enkelt i exportdeklarationen vid en datastation där du även ska fylla i dina passuppgifter.

  1. Är du smile medlem på Scandlines så behöver du inte passa en specifik färja utan du får plats på första bästa färja tillbaka om du skulle missa din avgång eller om du vill åka hem med en tidigare färjeavgång.

  2. Håll reda på hur mycket du får ta med dig hem till Sverige genom gränskontrollen till Sverige. Läs mer på tullverkets hemsida https://www.tullverket.se/sv/privat/handlaiettannatland/handlaalkoholpadinresa.4.7df61c5915510cfe9e71072d.html

  3. Allt kommer du troligtvis inte kunna lasta i din bil på grund av viktbegränsningen i din bil, så ha koll på hur mycket vikt din bil får ta. Maxlasten är den tyngsta lasten som din bil får ta. I Maxlasten räknas inte bilens och förarens vikt in, utan den anger vikten so passagerare och last tillsammans får utgöra.

Jag hoppas att du får en trevlig vistelse här i Puttgarden och i bordershopen!

16 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page