top of page
  • Patrick Ellman

Bremen

Bremen är en stad som ligger i norra Tyskland cirka 12 mil sydväst om Hamburg.

Staden är mer än 1200 år gammal och har varit en av de främsta Hansastäderna i historien.

Bremen har cirka 690 000 invånare.

Ta sig till Bremen

Det är lätt att ta sig till Bremen och väljer du att ta flyg så kostar det dig runt 1000–2000 kronor och du kan flyga med KLM, Lufthansa Ryanair och Wizz air och det tar cirka 3 timmar inklusive byte.

Du kan även ta bilen och det är cirka 50 mil från Malmö och det tar det cirka 5 timmar att köra

Ta sig från flygplatsen in till Bremen centrum

Om du kommer med flyget så kommer du att landa på Bremen Airport och här kan du välja mellan färdsätt för att komma in till staden

  1. Spårvagn 6 som avgår var 10:e minut och kostar dig 2,85€ och till centralstationen tar det dig cirka 14 minuter

  2. Buss 52 som avgår var 30:e minut

  3. Taxi tar cirka 20 minuter och kostar runt 10€.

Vill du meta mer om kollektivtrafiken och tidtabellerna läs då mer på https://www.bsag.de/en/tickets.html.

Hit till Hauptbahnhof kommer du med både buss och spårvagn från flygplatsen.

Hotell i Bremen

Det finns gott om hotell i Bremen och vi valde att bo på Prizeotel Bremen city som ligger bakom Bremen arena och 4 minuter promenad till Bremens centralstation och är ett modernt boutiquehotell med bevakad parkering och frukost för runt 900 kronor / natt / dubbelrum.

Boka gärna på www.booking.com

Vårat dubbelrum på hotellet.

Att ta sig runt i Bremen

Bremen är en väldigt platt stad så det är lätt att promenera runt i staden och alla större turistattraktioner ligger runt 2 km runt centrum men om du har svårt att promenera så finns det en mycket bra lokaltrafik i form av bussar och spårvagnar att tillgå

Att upptäcka i Bremen

Det finns faktiskt mycket att se i denna mysiga stad och här kommer ett urval vad du kan upptäcka.

Rathouse eller stadshuset är något man inte får missa om man besöker Bremen för stadshuset är från tidigt 1400-talet och är med på Unescos världsarvslista och om du frågar så kan du besöka vinkällaren som innehåller drygt 600 flaskor vin och där de förvaras även några av Tysklands äldsta viner och det äldsta är från 1727!!

Vinkällaren fungerar även som restaurang.

Stadshuset är mycket vackert båda dag och kväll.

Domkyrkan är mycket vacker i Gotisk still och är 1200 år gammal men här finns också den mest bisarra sevärdigheten i Bremen– gå ner i källaren och du kommer att upptäcka relikerna av fyra (4) mumifierade kroppar och det är en engelsk grevinna, en mördad student och två svenska kommendörer från 30-åriga kriget.

Domkyrkan.

En mycket vacker kyrka.

Schnoor Viertel är det äldsta området i Bremen och området är uppbyggt under medeltiden så passa på att gå runt och njut av de småmysiga husen, här finns hantverksbutiker och en del caféer och restauranger.

Böttcherstrasse är endast en cirka 100 meter lång gata med många äldre hus i vacker arkitektur med små underbara butiker. Om du är intresserad av Öl så ha ölmärket Becks sitt bryggeri här på en tvärgata.

Böttcherstrasse är en gata på endast 100 meter.

Bremer Roland är en staty från 1404 som står vid Marktplatz och statyn är 5,5 meter hög och är med på Unescos världsarvslista och statyn Roland symboliserar handelsrättigheter och frihet, det sägs att statyn är lika lång under jord för att den inte ska kunna tas bort och friheten likaså.

Här stoltserar Roland i mitten av Bremen.

Bremer stadsmusikanten är en staty som finns vid stadshuset och baserats på bröderna Grimms saga från 1951 om de fyra stadsmusikanterna som egentligen är en åsna, en hund, en katt och en tupp som rymmer från sina gårdar för att bli stadsmusikanter i Bremen. På vägen dit hittar de ett gömställe för rövare och de skrämmer bort rövarna genom att bilda en pyramid så att de såg stora ut, när de bosatte sig i huset ville de inte längre bli stadsmusikanter.

Jag och de fyra stadsmusikanterna.(troligtvis lika bra)

Mina personliga tips

Jag skulle vilja rekommendera en mycket bra restaurang som ligger i närheten av centralstationen och den heter Hanoideli och är en asiatisk restaurang som serverar mycket bar mat till humana priser.

Mycket goda vårullar.

Soppan var mycket god den också.


4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page