top of page
  • Patrick Ellman

Chinchilla

Chinchilla som egentligen heter Chinchilla de Monte- Aragón ligger i den sydöstra delen av Spanien.

Det råder stor oenighet om Chinchillas ursprung och det finns spår till år 700 f.Kr. men det är känt att Chinchilla var i arabernas makt fram till år 1241 och det finns spår av dessa tider än idag.

Chinchilla blev en stad år 1479.

Chinchilla har drygt 4000 invånare

Att ta sig till Chinchilla

Chinchilla ligger strax utanför Albacete och 25 mil sydost om Madrid.

Kommer du från Alicante och kusten så tar det cirka 1,5 timma att köra de drygt 15 milen på väg A-31 och A35.

Att ta sig runt i Chinchilla

Chinchilla är en mycket brant stad så har du svårt att gå så kan det bli lite problematiskt men du kan ta dig med bil till de huvudsevärdheterna i staden.

Vill du parkera bilen så skulle jag rekommendera dig att parkera den utanför Iglesias anta maria vid torget Plaza de la Mancha.

Att bo i Chinchilla

Det finns ett fåtal hostel i Chinchilla för runt 450 sek / natt, men jag skulle rekommendera dig att bo i grannstaden Albacete där det finns ett större utbud av hotell. Jag har inget hotell att rekommendera dig i Chinchilla för jag besökta staden ett par timmar över dagen.

Att göra i Chinchilla

Chinchilla är en historisk stad med spår från arabernas tid i staden och du ser staden på någon timme.

Plaza de la Plancha är ett torg som ligger i den gamla delen av chinchilla.

Detta torg ligger beläget utanför Santa maria kyrkan och det är ett mycket vackert torg men restauranger och barer som omger torget.

Sankta Mariakyrkan eller Iglesias Santa maria del Salvador är en kyrka från 1400-talet byggd i gotisk stil på utsidan men på insidan är den byggd i både Gotisk, renässans och barock stil och kyrkan syns från hela staden där den är placerad.

Om du väljer att gå härifrån till nästa sevärdhet så är det brant uppför en smal gångväg som slingrar sig uppåt mellan de mycket vackra husen som fortfarande har kvar sin charm och bär på sin historia.

Castillo Chinchilla är ett slott från 1400-talet och hade då sitt arabiska namn ”Xerif El-Edrisi”. Slottet har stora branta murar med sex (6) hörn med torn inskurna i varje hörn. Runt slottet så finns det en 16 meter djup vallgrav.

Från slottet har du en fantastisk vacker utsikt utöver staden.

Utanför vallgraven finns det kvar ett vakttorn.

Läs mer om grannstaden Albacete på https://minaresor.com/?p=2448

Läs mer om Madrid på https://minaresor.com/?p=1034

Jag hoppas att du får en trevlig vistelse i Chinchilla !

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page