top of page
  • Patrick Ellman

Durbach

Här i södra Tyskland omgiven av vinodlingar på bergssluttningarna finner du denna vackra pittoreska by med sina drygt 3800 invånare mitt i black forest området.

Att ta sig till Durbach

I södra Tyskland i black Forest området i höjd med Strasbourg så ligger denna mycket vackra plats.

Det tar cirka 2,5 timmar att ta sig hit från Frankfurt söder ut med bil via autobahn A5.

Att bo i Durbach

Det finns ett par hotell i Durbach och det hotell som vi valde och var nöjda med heter Hotell Linde och ligger i de centrala delarna av samhället med gratis parkering och wifi. Vi betalde 85 € för ett dubbelrum utan frukost, Vill du ha frukost så kostar det 6€ extra vilket det var värt.

Boka gärna ditt boende via www.booking.com

Bra att veta om boende i Durbach

När du checkar in på hotellet så kommer du att få ett s.k. Gästekarte som innebär att

  1. Du får åka buss och tåg gratis under din vistelse i Durbach.

  2. Du har rätt att utnyttja den lokala 25 meters swimmingpoolen.

  3. Du får även en värdekupong som du kan utnyttja, vilket innebär att du får 25cl valfritt vin / person på det lokala vinoteket som visar upp regionens viner.

Att göra i Durbach

Här i Durbach som omges av vinrankor på bergssluttningarna får dig att bara njuta och slappna av.

Hela byn omges av vinodlingar som sträcker sig nerför berget.

Här finns många vandrings-och cykelleder som är från några kilometer(km) upp till flera mil så här kommer du att hitta något som passar just dig.

Lederna är väl utmärkta och ringlar sig fram bland vin odlingarna.

Om du är i Durbach så kan jag verkligen rekommendera dig att besöka vinoteket eller Durbach winzergenossenschaft som det egentligen heter. Här visar de upp alla olika sorters vin som produceras i området och då det mest Riesling viner. Här kan du även prova dig fram till vad som kan bli ditt favorit Riesling vin från området.

Och är du inte nöjer dig med detta samlade utbud av viner, utan vill till en vingård så är det möjligt för det är bara att åka förbi och titta in, ett tips är att besöka https://winzerhof-werner.de som är ett

Mina personliga tips

Här i Durbach som är en typisk tysk känner man sig avslappnad och det är något som är den röda tråden när man är här, för känn ingen brådska, här tar sig alla tid för varandra och tempot är något som du kanske inte är van vid så slappna av och reflektera.

Jag kan verkligen rekommendera en bra restaurang som ligger vid bergsluttningen som heter ”Ambiente” och de servera typisk tysk mat såsom Schnitzel etc.

Väljer du att komma hit under Kristi himmelfärs dagen så pågår det en ”Wein fest” i byn under hela denna helg så boka ditt boende i god tid.

Detta var ett av flera stopp under vår resa i black forest och vill du veta mer om hur vi reste så läs mer på https://minaresor.com/?p=775

Jag hoppas att du får en mycket trevlig och avslappnade vistelse i denna vackra by!

5 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page