top of page
  • Patrick Ellman

Gengenbach

Gengenbach är en stad med anor från medeltiden.

Gengenbach har cirka 12 000 invånare och ligger i Black Forest området i södra Tyskland.

Att ta sig Gengenbach

Gengenbach ligger i södra Tyskland och kommer du från Frankfurt så tar det cirka 2,5 timmar att köra hit de 22 milen på Autobahn A5.

Kommer du från Strasbourg i Frankrike så tar det endast 35 minuter att köra de 4 milen till Gengenbach.

Att bo i Gengenbach

Det finns ett flertal hotell samhället men jag har inget hotell som jag kan rekommendera dig då vi endast var i Gengenbach över dagen.

Räkna med att ett dubbelrum kostar runt 800 sek (80€).

Boka gärna din vistelse på www.booking.com

Att göra i Gengenbach

Gnegenbach har varit hem åt kelter, romare och medeltida abbotar och stora delar av staden brann ner under ett krig mot fransmännen under 1600-talet men mycket av resterna finns kvar och är du på torget så kommer du se Röhrbrunnen med en riddare på, som är en symbol för gengenbach

Gengenbach är en mysig liten medeltidsstad med sina typiska korsvirkeshus så passa på att gå runt i de smala gränderna och upptäcka korsvirkeshusen med anor från medeltiden, de två mest kända gränderna är Engelgasse (änglagränd) och Höllengasse (helvetesgränd) och här finns Tysklands bäst bevarade korsvirkeshus.

Gengenbach var tidigare omgiven av en stadsmur men numera finns det bara en liten rekonstruerad del kvar men de fem (5) olika vakttornen från förr finns fortfarande kvar att beskåda och är du extra uppmärksam så finns det ett torn som heter Schwedenturm (Sverigetornet)

Något speciellt för Gengenbach är de öppna vattendrag (bächle) som rinner längs med trottoarerna.

Bra att veta

Om du kommer hit vid jul så kommer du att se världens störts adventskalender som visas på stadens rådhus.

Detta var ett av våra stopp under vår resa i black Forest. Vill du veta mer om hur vår resa gick så läs mer på https://minaresor.com/?p=775.

Passa på att besöka denna mycket vackra stad om du har vägarna förbi för detta blev en av våra favorit städer i södra Tyskland.

8 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page