top of page
  • Patrick Ellman

Louisiana museum of modern art

Louisiana museum of moderna art eller Louisiana som det mer kallas i folkmun är ett konstmuseum för modern konst från 1945 fram tills idag.

Att ta sig till Louisiana

Louisiana ligger i den lilla byn Humlebaek på Själland i Danmark mellan Helsingör och Köpenhamn.

Kommer du från Sverige och passerar Helsingborg är det lättast att ta båten över till Helsingör och därifrån så tar det bara 15 minuter att köra de drygt 9 km till humlebaek.

Vill du åka kollektivt från Helsingör så tar det bara drygt 20 minuter att ta tåget dit till Humlebaek och sedan är det en kort promenad på cirka 10 minuter.

Vill du boka din tågresa själv så gör det på https://www.dsb.dk och då kostar en enkel resa 36 DKK (cirka 50 sek) och tågen går var 20:e minut.

Tips Om du åker färjan över från Helsingborg till Helsingör så fråga efter deras erbjudande för de har bra priser om du bokar både båt, tåg och inträde

Läs mer på https://www.forsea.se

Är du på semester och besöker Köpenhamn så kan man åka hit över dagen och kör du bil så tar det cirka 35 minuter att köra de 4 milen norr ut till Humlebaek.

Vill du åka kollektivt från Köpenhamn så tar det cirka 35 minuter att ta tåget till Humlebaek och sedan är det en kort promenad på cirka 950 meter till Louisiana.

Boka din tågresa på https://www.dsb.dk och då kostar en enkel resa 92 DKK (cirka 127 sek)

Kommer du från Sverige och har inte tillgång till bil så kan du ta och åka med Öresundståg från tex Malmö och då kostar en enkel resa 174 sek och tågresan från Malmö tar drygt 1 timma till Humlebaek.

Boka din resa på https://oresundstag.se

Louisiana ligger strax söder om Helsingör och det är lätt att ta sig dit.

Om Louisiana

Louisiana visar upp global konst från 1945 fram tills idag och det finns även en skulpturpark utomhus.

Det finns en permanent utställning men det finns även utställningar som är här på ett kort besök så är du intresserad av konst så håll dig uppdaterad om vad för utställningar som kommer till museet.

Museet är öppet alla dagar utan måndagar (tisdag-fredag 11-22:00, lördag-söndag 11:18:00) och det kostar 130 DKK (cirka 180 sek) för vuxna

Läs mer om aktuella utställningar, priser och öppettider på https://louisiana.dk

Ett tips är att du är där i tid för på morgonen så kan det vara lång kö för att komma in.

Det finns parkering i anslutning till museet men även inne i centrum och det är gratis att parkera där.

Området är stort så räkna med att du kommer att vara här ett par timmar.

Det finns ett café som är helt ok att ta en lättare lunch eller en fika om hungern skulle infinna sig.

Området är stort så du kommer att tillbringa några timmar här såg kom i tid så att du slipper att stressa igenom utställningarna.

Om vad du kan se och uppleva inne på Louisiana

Det finns en permanent utställning men även ett flertal gästbesök så utbudet kan variera men här nedan är ett smakprov på vad jag såg när jag besökte Louisiana. De har både konstverk på utsidan och insidan av byggnaden.

Här nedan visar jag upp vad jag såg på utsidan av

Och här kommer några bilder från insidan.

Är du konstintresserad så är detta ett måste!

2 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page