top of page
  • Patrick Ellman

Miguelturra

Miguelturra ligger i castilla la Mancha i södra Spanien.

Miguelturra är ett samhälle som ligger söder om den spanska huvudstaden Madrid precis utan för Ciudad real.

Miguelturra är ett litet samhälle med cirka 15 000 invånare.

Miguelturra är mest känd för sin årliga karneval som har vart i staden sedan år 1898


Att ta sig till Miguelturra

Miguelturra ligger cirka 20 mil söder om den spanska huvudstaden Madrid och det bästa är att ta sig med tåg hit och då stannar tåget i Ciudad Real och då får du räkna med att tågresan tar cirka 50 minuter, därefter får du ta kollektivtrafik eller taxi till Miguelturra som tar cirka 15–20 minuter.

Läs mer om tågavgångar och priser på https://www.renfe.com/es/es

Vill du veta mer om hur det är att resa med tåg i Spanien så läs gärna mer på https://minaresor.com/att-aka-tag-spanien/

Väljer du att at bilen så räkna med att bilresan tar drygt 2timar och 20 minuter beroende på om du kör på betalvägen eller inte, oavsett så är det cirka 20 mil hit


Att bo i Miguelturra

Det finns ett par olika hotell i staden och det vi bokade heter Hotel San Juan som kostade oss 50€ för ett dubbelrum utan frukost.

Boka gärna ditt boende på www.booking.com

Hotel san Juan är bara ett * stjärnigt hotell men låt dig inte luras av det för det borde ha flera stjärnor.


Frukost äter du billigt i staden och då kan jag rekommendera dig ett café som heter Pan real som ligger Plaza de la constitucion.

Läs mer om cafét på http://panreal.es

Att göra i Miguelturra

Miguelturra är som sagt mest känd för sin årliga karneval som har pågått här i staden sedan år 1898 och hålls 40 dagar innan påsk vilket gör att den brukar pågå i februari månad.Dans är en stor del av karnevalen och jag kan säga att det är vackra danser som du kommer se för de är duktiga även trots att det inte är karneval.


Läs mer om Karnevalen och mer information om staden på https://www.miguelturra.es/carnaval

Samlingsplatsen i Miguelturra är vid det vackra torget Plaza de la Constiticiòn och här finns det ett flertal barer som serverar mycket goda tapas rätter och här sitter man och njuter till ljudet från den vackra fontänen som står vid kyrkan.


Church of the assumption eller N.S. de la Asunción som den heter på spanska ligger vid det vackra torget som jag beskrev här ovan.


Kyrkan är mycket vacker och mer imponerande på insidan än vad den ger sken av och den är mycket stora och imponerande och ger en känsla av att du är inne i en katedral som brukar vara mer pampig och graciös än en vanlig kyrka.


Altartavlan är inget du kommer missa när du stiger in här för den är vacker och imponerande.


Kyrkan är byggd under medeltiden men har byggts ut till sin nuvarande form i gotisk still på 1800-talet och tittar du upp i taket så ser du många vackra och målningar av det moderna.


Ermita santisimio cristo de la misericordia kallas även för det feta tornet är en kyrka som är en cylindrisk konstruktion i nyklassisk stil med inslag från renässansen. Kyrkan stod klar år 1815.

Den mäktiga kupolen är hela 50 meter hög men den kupol som sitter där idag blev utbytt år 1915 och består numera av ett bättre material.


Du ser denna mycket pampiga byggnad vart du än befinner dig i staden.

Jag kan rekommendera dig att även besöka Plaza dr. Fleming som är ett torg där folk samlas på kvällarna för att äta, ta en drink eller bara njuta av god kopp cappuccino och glass, här samlas både vuxna och barn.


en gin och tonic vid Plaza dr Fleming.

trevligt at ta en god Gin & tonic vid Plaza Dr.fleming.

Vill du veta mer om till exempel Madrid som du troligtvis kommer resa ifrån eller till när du besöker Miguelturra så läs mer på https://minaresor.com/madrid/

Vill du veta mer om andra resmål i Spanien som du kanske blir nyfiken på så läs mer påhttps://minaresor.com/?s=spanien

Jag hoppas att du får en mycket trevlig vistelse här i Miguelturra!

1 visning0 kommentarer

Comentários


bottom of page