top of page
  • Patrick Ellman

Skovtårnet-Camp adventure

Skovtårnet år ett timglas format torn som sträcker sig 45 meter upp över trädtopparna och ligger i Danmarks största klätterpark som heter Camp Adventure och ligger på Själland.

Hela området sträcker sig 30 hektar, 40 fotbollsplaner.


Att ta sig till Camp adventure

Camp adventure ligger drygt 7 mil söder om Köpenhamn vid den Rönede på Själland och det tar dig cirka 50 minuter att köra bil hit utmed E47 mot Rödby.


Parkering finns på området och kostar 65 DKK / dag.

Om Camp adventure

Camp adventure är ett naturområde på över 30 hektar där du bland annat kan uppleva Danmarks största klätterpark en blomster park och det berömda timglastornet skovtårnet.

Danmarks största klätterpark som sträcker sig över 7,5 hektar med banor på upp till 35 meters höjd och med en total längd på cirka 6,5 kilometer som bjuder på roliga och tuffa utmaningar, där den längsta banan är på över 1100 meter.


Det finns 13 olika klätterbanor så här finns något för alla åldrar.


Entré till klätterparken kostar från 150 DKK. -350 DKK / dag, du kan även köpa årskort till klätterparken.

Det finns också en blomsterpark som är öppen mellan juli till oktober som är gratis att besöka men om du vill locka dina egna blommor här och ta med hem så får du betala 50 DKK för detta. Det finns en del blommor att välja på för området är 2 km stort.Det som lockade mig var den mycket unika Skovtårnet eller the forest tower som är en unik naturupplevelse i sitt slag.Skovtårnet är ett timglasformat torn som sträcker sig hela 45 meter upp i luften och för att at dig upp till toppen så måste du gå cirka 650 meter på ramper som sträcker sig runt och inuti tornet i 12 våningar och när du kommer upp till toppen så har du en fantastisk utsikt och kan se 25 km utöver det syd själländska landskapet och har du den turen som vi hade så ser du både Öresundsbron och turning torso i Malmö härifrån.


Mitt i tornet så växer det tre (3) beachträd som du snart passerar toppen på


Tornet har fått ett flertal arkitekturpriser och det kan jag förstå för det är något utöver det vanliga, man häpnar när man står här nedanför. Det är en fantastisk underbar känsla att stå ovanför trädtopparna och njuta av utsikten.Det kostar 150 DKK att besöka tornet och det är det värt men är du höjdrädd så finns det en alternativ biljett för att bara komma till tornet.

Att bo vid Adventure park

Vill du bo här så går det alldeles utmärkt för här finns det Glamping.

Här finns det ett flertal hus mitt i naturen bland trädtopparna, i varje hus så finns det dusch och toalett samt sovrum och en uteplats och tillgång till bastu.
I området så kan du även vandra och njuta av naturen.Här finns ett stort utbud av olika restauranger vid mattorget strax innanför entren.

Läs mer om camp adventure på https://www.campadventure.dk

Jag hoppas att du får en underbar vistelse här på camp adventure för hit vill jag återkomma!

1 visning0 kommentarer

Comments


bottom of page