top of page
  • Patrick Ellman

Yecla

Yecla ligger i sydöstra Spanien i regionen Murcia på den så kallade la Mancha plattan.

Yecla grundades på 1000-talet

Yecla är ett av Spaniens minsta vindistrikt och är ett av vinvärldens varmaste och torraste område med mer än 3000 soltimmar per år och temperaturer på uppemot 45 c är inte ovanligt.

Yecla har drygt 3000 invånare.

Att flyga till Yecla

Det går inga flyg direkt till Yecla utan du måste ta flyget till Alicante (ALC) och en flygbiljett till Alicante från Sverige går på runt 2500 kronor för en tur och returbiljett.

Att ta sig till Yecla

Kommer du med bil från Alicante flygplats så tar den nästan 9 mil långa resan drygt 1 timma att köra via motorvägen och landsvägen till Yecla.

Du kan åka kollektivt från Alicante till Yecla men det är inget som jag skulle rekommendera dig att göra då det tar mycket lång tid, cirka 6 timmar så har du ingen möjlighet att köra egen bil så boka en utflykt från Alicante istället.

Du hyr lätt och enkelt att hyra bil på Alicantes flygplats vid ankomst, jag rekommenderar dig dock att boka innan ankomst då det kan vara stor efterfrågan på hyrbilar.

Läs mer om vad man ska tänka på när man att hyra bil i Spanien på https://minaresor.com/?page_id=1744.

Läs även om hur det är att köra bil på spanska vägar och vad för trafikregler det är som gäller i Spanien på https://minaresor.com/?page_id=2092

Att bo i Yecla

Det finns ett par olika hotell i Yecla området som kostar runt 500–700 kronor per natt i ett dubbelrum. Jag har dock inget hotell som jag kan rekommendera dig då jag endast har varit i Yecla över dagen men boka gärna din vistelse på www.booking.com

Att göra i Yecla

Yecla är känt bland annat för sina mycket goda röda Monastrell viner som göras i området och exporteras till inte mindre än 40 olika länder och vill du besöka en Bodega så finns det ett flertal olika i närområdet.

Det görs även vita viner oh roséviner i Yecla

Läs mer på www.yeclavino.com för mer information och du ta en egen biltur till dessa eller boka en guidad visning.

Om du går till Plaza Mayor i de centrala delarna av Yecla så har du alla sevärdheter på gångavstånd och här finns även turistbyrån. Här nedan kommer jag ge dig det vi valde att se i Yecla men om du klickar på www.turismo.yecla.es så får du mer information om vad du kan göra i staden och dess omgivningar.

Basilica of the immaculate conception eller som den heter på spanska Basilica dela purisima kallas även för den nya kyrkan är byggd i Neo-klassisk stil mellan år 1775–1868.

Man lägger märke till katedralen med sin mycket vackra kupol som går i vitt och blått och syns över större delarna av Yecla och kyrkan är mycket stor och det finns mycket att upptäcka

Lägg märke till den mycket vackra takmålningen i kupolen som är målad av den spanska konstnären Manuel Munoz Berberàn.

Vill du veta mer om kyrkan så läs mer på https://basilicadelapurisima.wordpress.com

Parish of the Child Jesus ligger inte långt från ovanstående kyrka som ör byggd mellan är 1880–1888 i Bysantisk stil och på plats har det tidigare legat en kyrka från 1600-talet.

Detta var bara ett urval om vad du kan göra i Yecla förutom att besöka kyrkor och dricka gott vin från trakten så finns det så mycket mer men då mest i historiska sevärdheter. Vill du ha mer sevärdheter i Yecla så läs mer på www.turismo.yecla.es

Vill du veta mer om andra orter i Spanien så läs mer på hemsidan eller på https://www.spain.info/en/

Yecla är en mycket trevlig och mysig stad så passa på att njut!

4 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page